Statamic CMS: de top 5 marketing mogelijkheden | ROX Digital Agency
Grafische weergave van het Statamic CMS

De marketing mogelijkheden van Statamic

Leestijd: 2 minuten

Statamic CMS:
Top vijf marketing mogelijkheden

In een eerdere blogpost schreef ik al uitgebreid over de veelzijdigheid van Statamic en de talloze voordelen die dit CMS te bieden heeft. Maar wist je dat Statamic niet alleen een krachtig CMS is voor ontwikkelaars en contentmakers, maar ook een uitstekende keuze voor marketeers? Dit CMS biedt namelijk een scala aan mogelijkheden die specifiek gericht zijn op marketing. Hieronder vind je mijn top vijf!

  1. Gepersonaliseerde marketingcampagnes
    Dankzij flexibele templates stelt Statamic marketeers in staat om moeiteloos dynamische content aan te passen op basis van gebruikersvoorkeuren, gedrag en andere relevante gegevens.

  2. Integratie met marketingtools
    De voordelen van Statamic kun je gemakkelijk uitbreiden door middel van de integratie van diverse marketingtools. Zo biedt de Statamic Marketplace naadloze koppelingen met populaire tools zoals HubSpot, Google Analytics, Mailchimp, en AI Writer.

  3. Lead Gen formulieren
    Statamic biedt de mogelijkheid om Lead Gen formulieren aan te maken met specifieke veldtypes zoals tekst, e-mail en telefoonnummer. Hierdoor heb je de mogelijkheid om doelgerichte informatie te verzamelen van potentiële leads.

  4. SEO-optimalisatie
    Het Statamic CMS biedt diverse mogelijkheden om een verbeterde SEO-waarde te creëren, waaronder uitgebreid metadata management, het vormgeven van zoekmachine vriendelijke URL’s en het optimaliseren van de sitestructuur.

  5. AB Testing
    Door de mogelijkheid om AB Testing packages te installeren, kun je eenvoudig AB tests uitvoeren voor jouw Laravel-applicatie. Hiermee kun je verschillende versies van pagina's vergelijken om de effectiviteit van jouw content te meten.

Maatwerk CMS

Met het Statamic CMS bouwen we jouw website of webapplicatie op maat, gebaseerd op de marketingdoelstellingen van jouw bedrijf. De vijf punten genoemde punten in deze blogpost dienen als vertrekpunt, maar dankzij de flexibiliteit van Laravel en Statamic kunnen we talloze aanpassingen doorvoeren die specifiek zijn afgestemd op jouw marketingfunnel.

Statamic demo

Wil je meer ontdekken na het lezen van deze top vijf? Boek dan eens een vrijblijvende Statamic demo. Mijn collega's en ik delen graag inzichten in de krachtige functies van het CMS en laten je meteen zien hoe het specifiek afgestemd kan worden op de behoeften van jouw project.

Neem contact op

foto van de auteur

Eric Overklift Vaupel Kleijn

CTO