De voordelen van een Statamic CMS | ROX Digital Agency
Grafische weergave van het Statamic CMS

De voordelen van een Statamic CMS

Leestijd: 3 minuten

Statamic CMS systeem

Statamic is een veelzijdig CMS dat overloopt van functionaliteiten en slimme snufjes om jouw website van een schitterend ontwerp te voorzien, optimale conversies te bewerkstelligen en een naadloze gebruikerservaring te garanderen. Ik zet de grootste voordelen voor je op een rij!

Wat is Statamic?

Ontdek de kracht van Statamic, een robuust content management systeem dat is gebouwd op het Laravel Framework. Speciaal ontworpen voor maatwerk websites, stelt Statamic je in staat om eenvoudig websites te creëren, beheren en publiceren.

Meer over Laravel en Statamic

De voordelen van Statamic

Ik ben al geruime tijd enthousiast over Statamic, omdat het een CMS is dat voordelen biedt die onze opdrachtgevers vooruit helpen. Statamic maakt gebruik van een flat-file content management systeem, wat betekent dat het systeem wordt aangedreven door statische bestanden, zonder de noodzaak van een database voor contentbeheer. Het bouwen van websites zonder database brengt verschillende voordelen met zich mee.

  1. Snelheid
    Statamic blinkt uit als een aanzienlijk sneller CMS in vergelijking met andere populaire opties. Doordat de content niet rechtstreeks uit een database wordt opgehaald, geniet de gebruiker van je website van uiterst snelle responstijden.

  2. Veiligheid
    Wist je dat hackers zich in eerste instantie richten op je database? Een flat-file CMS maakt hier geen gebruik van, wat resulteert in minder kwetsbaarheden waar indringers gebruik van kunnen maken. Dit draagt bij aan aanzienlijk verbeterde beveiliging voor je website.

  3. Gebruiksgemak
    De editor in Statamic is buitengewoon gebruiksvriendelijk en voorziet in een uitgebreid scala aan mogelijkheden voor het positioneren en organiseren van tekst, afbeeldingen en overige content. De editor is gemakkelijk te gebruiken voor iedereen binnen je organisatie.

  4. Controle
    Designs en overige content worden opgeslagen als bestanden in het CMS. Dit maakt het eenvoudiger om contentwijzigingen bij te houden, beheren en controleren. Zo kun je fouten herstellen, wijzigingen vergelijken en een duidelijk overzicht behouden van de ontwikkeling van de content.

  5. Flexibiliteit
    Statamic is een CMS systeem dat gebruik maakt van het Laravel framework. Omdat het Laravel framework enorme flexibiliteit met zich meebrengt, geniet je met Statamic ook van diezelfde flexibiliteit. Dit geeft je maximale vrijheid om te creëren wat je maar kunt bedenken.

Website laten maken door ROX Digital Agency

Als je op zoek bent naar de ontwikkeling van een op maat gemaakte Statamic website, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Maar wist je dat we ook aanvullende diensten aanbieden om jouw website tot het perfecte uithangbord te maken? Naast ontwerp en ontwikkeling, bieden we ook herbouw en uitbreiding van bestaande applicaties, evenals ondersteuning en onderhoud voor jouw project.

Neem contact op

foto van de auteur

Eric Overklift Vaupel Kleijn

CTO