Webtoegankelijkheid wordt
wettelijk verplicht

Ziekenhuizen, onderwijs, bibliotheken, openbaar vervoer en energie. Binnen de (semi)overheid is webtoegankelijk vanaf september 2019 wettelijk verplicht. Dit houdt in dat iedereen je website moet kunnen bezoeken ongeacht of hij of zij een auditieve of visuele beperking heeft. Deze websites moeten voldoen aan de webrichtlijnen voor een toegankelijke website.

Is jouw organisatie er klaar voor?

Benieuwd of jouw organisatie klaar is voor deze nieuwe wet? Vraag dan onze gratis toegankelijkheidsscan aan. Behoefte aan meer informatie? Plan dan eenvoudig een (bel)afspraak in.

Andere voordelen:

20% meer bezoekers op je website

Je website gaat veel langer mee

Je bent beter vindbaar in Google

Wat kost een toegankelijke website?

Dat hangt met name af van het gewenste toegankelijkheidsniveau (WCAG). Daarnaast is het zo dat bij een nieuwe website de kosten minimaal zijn voor het toegankelijk maken van je website. We kunnen bij een nieuw project namelijk direct rekening houden met alle eisen die er gesteld worden aan een drempelvrije website.

In de media

Webtoegankelijkheid is voor veel mensen nog een onbekend onderwerp. Echter, door de nieuwe wetgeving wordt het steeds belangrijker om hieraan te voldoen. Deze video van het NOS Journaal geeft een goed beeld van waar bezoekers tegenaan lopen als je website niet toegankelijk is.

Is jouw organisatie klaar voor webtoegankelijkheid?