WWF logo

De MPA Action Agenda is een platform van het Wereld Natuur Fonds. Hierop wordt kennis gedeeld met betrekking tot Marine Protected Areas. Dit zijn beschermde delen van zeeën, oceanen en andere grote wateren. Stakeholders wereldwijd kunnen toegang krijgen tot de informatie om zo te leren hoe ze hun bedrijven op een natuurvriendelijke manier kunnen runnen.

Briefing

Het Wereld Natuur Fonds wilde een nieuw ontwerp en een nieuw beheersysteem. Het nieuwe design mocht gebaseerd worden op de stijl van de toenmalige website, maar moest aantrekkelijker en professioneler worden. Ook qua interactie mochten we de site volledig verbeteren. De website moest gaan draaien op het open-source CMS Drupal en volledig beheerbaar blijven.

Resultaat

  • Volledig nieuwe navigatiestructuur
  • Drupal CMS
  • Responsive designs
  • Uitgebreide zoekfunctie
  • Twitter feed
Design

Modern, fris en gebruiksvriendelijk


We zijn begonnen met het maken van interactieve wireframes om de nieuwe indeling en navigatiestructuur vast te stellen. Voor de visuele ontwerpen hebben we rekening gehouden met de oude stijl, maar deze een stuk frisser en moderner gemaakt. We hebben alles veel visueler gemaakt met behulp van schitterende foto’s uit de beeldbank van het WNF.

MPA Action Agenda homepage op laptop
Development

Licht en flexibel, op ieder apparaat


De nieuwe versie van de MPA Action Agenda draait op het Drupal CMS. Dit is een gebruiksvriendelijk en flexibel systeem, dat tegelijkertijd ook licht is. Vooral dat laatste is belangrijk, omdat de website ook goed beschikbaar moet zijn in landen met een slechtere internetverbinding. De website is volledig beheerbaar, waardoor het WNF altijd nieuwe kennis kan blijven toevoegen.

Meer over dit project?


Robbert

Robbert ten Horn
+31 (0)10 340 0769
robbert@rox.nl

Neem contact met ons op