PostNL logo

PostNL is sinds 2013 ook in België actief. PostNL België bestaat uit verschillende branches: Pakketten, International, Cargo, Pharma & Care & Post. Voor al deze bedrijfstakken was een productsite nodig. Hiervoor hebben wij 5 websites in 1 gemaakt. De bedrijfstakken kunnen zo allemaal hun eigen site doorontwikkelen, terwijl de bezoeker het als één geheel ervaart.

Briefing

Vanuit PostNL was er behoefte aan een gebruiksvriendelijk beheersysteem. De branches moesten allemaal een meertalige website krijgen. Informatie moest eenvoudig vindbaar zijn en Track & Trace en Salesforce moesten geïntegreerd worden.

Resultaat

  • Drupal CMS
  • Multi-language
  • 5 websites in 1
  • Track & Trace integratie
  • Salesforce integratie 
Productwebsites

Consistentie, overzicht en flexibiliteit


We mochten de eerste Belgische PostNL site ontwerpen en waren daarmee de eerste die de (toen) nieuwe online huisstijl mochten toepassen. De branchewebsites zijn allemaal consistent ontworpen, maar verschillen genoeg om de verschillende soorten diensten te presenteren. De websites bevatten veel blokken, wat de websites overzichtelijk maakt en de content flexibel. Dit is onder andere belangrijk omdat de site een mix bevat van B2B en B2C content en door een grote groep mensen gebruikt wordt.

PostNL Pharma & Care homepage op iMac
Development

Veilig, meertalig en flexibel in beheer


Voor de ontwikkeling van de 5 websites is gekozen voor het Drupal CMS. Dit vanwege de veiligheid en het gemak van meertalige websites te beheren. Ook is Drupal een fijn systeem voor het beheren van blokken op een website. De websites hebben een flexibele opbouw en waren daarmee helemaal klaar voor de groei van PostNL in België. We hebben Track & Trace integraties gemaakt en ook Salesforce geïntegreerd voor verschillende contractformulieren.

Meer over dit project?


Robbert

Robbert ten Horn
+31 (0)10 340 0769
robbert@rox.nl

Neem contact met ons op