Metropolis Festival logo

Metropolis Festival haalt ieder jaar de meest vernieuwende en gevarieerde artiesten van over de hele wereld naar Rotterdam. Iedere eerste zondag in juli staat het Zuiderpark in het teken van dit nieuwe muziektalent. Het grootste gratis festival van Rotterdam verdient een toffe, eigenzinnige website.

Briefing

Belangrijk voor de nieuwe website was dat de content van Metropolis op de beste manier gepresenteerd zou worden om de festivalgangers klaar te stomen voor de volgende editie. De herkenbare stijlelementen van Metropolis moesten bewaard blijven, maar in een nieuwe, frisse look verwerkt worden. Ook was het van belang dat de website ‘future proof’ werd: voor iedere editie moet de website met kleine visuele wijzigingen een compleet nieuwe look krijgen. En dit alles moest in 2 weken tijd gerealiseerd worden.

Resultaat

  • Time on site verdubbeld
  • Eenvoudig beheerbaar
  • Wordpress CMS
  • Responsive
  • 2 weken doorlooptijd
Design

Content is king


De website van Metropolis zit vol content: foto’s, video’s, audio, social feeds, nieuws, informatie. Al deze dingen komen in de nieuwe website tot hun recht. We hebben de content sterk visueel weergegeven om de bezoekers zo lang mogelijk op de website te vermaken.

De nieuwe look voor de website bestaat uit een combinatie van al bestaande stijlelementen, de meest frisse huisstijlkleuren en veel beeld. Zo heeft Metropolis weer een hele andere moderne website, zonder dat hun eigenzinnige stijl verloren gaat.

Development

Complete beheerbaarheid


De website is compleet beheerbaar door middel van Wordpress in combinatie met een template en page builder. We hebben alles zo veel mogelijk ingericht naar het gebruik van Metropolis. Nieuws, artiesten en festivalinformatie is eenvoudig en snel toe te voegen. Ook niet onbelangrijk voor een festival: de website is optimaal te bekijken op alle apparaten.

Meer over dit project?


Robbert

Robbert
+31 (0)6 1653 5185
robbert@rox.nl

Neem contact met ons op