ICFR logo

In 2014 vond de eerste editie van het International Comedy Festival Rotterdam plaats. Comedians van over de hele wereld komen naar verschillende locaties in onze stad om hun shows te geven. Bij een nieuw festival hoort een hippe, volledig beheerbare website.

Briefing

Het ICFR wilde de content van hun website volledig kunnen beheren. Shows, artiesten en locaties moesten aan elkaar gekoppeld worden om dit zo efficiënt mogelijk te maken. Zeker voor een festival is het belangrijk dat een website dynamisch is en snel en gemakkelijk gewijzigd kan worden.

Resultaat

  • Drupal CMS
  • Slimme beheerkoppeling tussen artiesten, shows en locaties
  • Beheerbare popup-up alerts
  • Beheerbare Google Maps pinpoints
  • Mailchimp koppeling
Design

Klein stapje terug, grote stap vooruit


Op basis van visual designs van een andere ontwerper, hebben wij interactieve wireframes gemaakt. Een stapje terug om de flow en interacties van de website strak te trekken. Vervolgens hebben wij de ICFR stijl weer over onze nieuwe designs gegoten en alle overige schermen ontworpen. We hadden ook de vrije hand in het bedenken en ontwikkelen van de interactieve elementen van de website.

ICFR homepage op iMac
Development

Dynamische en beheerbare content


Om de website volledig beheerbaar te maken, hebben we deze gebouwd op basis van het Drupal CMS. Voorafgaand aan het festival kan ICFR zelf alle nuttige informatie plaatsen en aanpassen en tijdens het evenement kan de nieuwspagina volledig up-to-date blijven. Om het festival online net wat extra’s mee te geven, hebben we verschillende interactieve effecten, animaties en parallax scrolling in de website gebouwd.

Meer over dit project?


Robbert

Robbert ten Horn
+31 (0)10 340 0769
robbert@rox.nl

Neem contact met ons op