Foto: Ossip van Duivenbode

Heijmans laat jaarlijks ruim 50 projectwebsites ontwikkelen, door verschillende leveranciers. Met als gevolg een enorme wildgroei aan processen en oplossingen, lange doorlooptijden, hoge kosten en beperkte kwaliteit. En dat terwijl functionaliteit, flow en content van de websites doorgaans vergelijkbaar zijn.

Dankzij digitale transformatie van verschillende processen staat er nu één krachtig framework voor website ontwikkeling.

Uitdaging

Heijmans heeft ROX gevraagd een duurzaam uniform proces te ontwikkelen rondom het opzetten, onderhouden en optimaliseren van nieuwe projectwebsites.

Resultaat

  • Sterk verminderde doorlooptijd: van 4 weken naar live in slechts 3 dagen.
  • 80% kostenbesparing op iedere website.
  • Enorme tijdsbesparing voor de marketingafdeling van Heijmans.

"Niet alleen een mooi resultaat, maar ook een goed proces en fijne samenwerking!"

— Bram Boterman, eCommerce manager Heijmans

Waar hebben we mee geholpen?

Flexibele oplossing voor alle Heijmans projecten

Eenvoudig bruikbaar door externe webontwikkelaars

Kwaliteitstandaard borgen over alle websites

Continu toepassen van conversie optimalisatie

Meer inzichten door betere meetbaarheid

Nieuwe features uitrollen over alle live sites

Inkorten van time to market

Reduceren van kosten

ROX heeft de huidige oplossingen en processen getransformeerd tot één krachtig framework. Bestaande uit een website template, online support platform en gestandaardiseerde werkprocessen.

Website template

Het website template is een extreem flexibel en oerdegelijk mobile-first Wordpress template dat voor Heijmans op maat is ontwikkeld. Bomvol automatisering en in no-time inzetbaar voor àlle soorten projectwebsites.

Het website template is ontwikkeld in Wordpress. Zo kunnen andere webontwikkelaars ook eenvoudig websites met dit template opzetten.

Volledig aanpasbare huisstijl

Stijlelementen zoals het kleurenpalet, lettertypes en logo zijn eenvoudig aanpasbaar.

(klik op de settings hieronder voor een impressie)

Drag & drop editor

In enkele minuten nieuwe pagina’s samenstellen met simpele drag & drop functionaliteit.

Koppelingen

Out-of-the-box zijn alle benodigde koppelingen zoals meettools en woningdata geïntegreerd, geconfigureerd en klaar voor actie.

Kavelkaart editor

Eenvoudig een interactieve kavelkaart intekenen en koppelen aan live data uit het woning beheersysteem van Heijmans. Er zijn geen externe leveranciers meer nodig.

Formulier bouwer

Online formulieren voor elke stap in de customer journey met marketing automation integratie.

Gestandaardiseerde processen

Communicatieprocessen voor de marketingafdeling van Heijmans zijn volledig gestandaardiseerd en gedigitaliseerd. Met documenttemplates en een projectdashboard, voor efficiënte communicatie en centraal inzicht in projectstatussen.

Doordat learnings uit alle projectwebsites centraal toegepast worden in het template ontstaat er een hoger kwaliteitsniveau. Nieuwe features worden eenvoudig uitgerold op bestaande sites. Zo blijft elke website nu en in de toekomst profiteren van de laatste ontwikkelingen.

Door uniformiteit tussen de verschillende websites kunnen verschillende strategieën real-time getest worden. Alles volledig GDPR compliant.

Support platform

Een overzichtelijk support platform met duidelijke handleidingen, developer documentatie en handige checklists zorgt voor eenvoudige overdraagbaarheid en borging van de kwaliteit. Ook kunnen hier eenvoudig support tickets worden ingeschoten wanneer er vragen over het template zijn.

Meer over dit project?


Robbert

Robbert ten Horn
+31 (0)10 340 0769
robbert@rox.nl

Neem contact met ons op