In samenwerking met Tappan Communicatie ontwikkelden wij de huldigingswebsite voor Feyenoord. Een website die alle nodige informatie over de huldiging moest geven en bezoekerspieken van 100.000 man aan moest kunnen. Dat betekende een lichte website met sterke hosting. En een goede mobiele versie, voor de 200.000 fans op de Coolsingel. In opdracht van Gemeente Rotterdam i.s.m. Feyenoord en de politie mochten wij onze bijdrage leveren aan deze onvergetelijke dag.

Onze aanpak en input

  • Mobile first ontwikkeling
  • Licht framework
  • Krachtige en stabiele hosting voor hoge bezoekerspieken
  • Content beheer

Een lichte, mobielvriendelijke oplossing

Het was belangrijk dat de huldigingswebsite zo licht mogelijk was en een goede mobiele versie had. De bezoekers van de Coolsingel moesten namelijk op de dag van de huldiging ook via hun mobiele telefoons goed toegang hebben tot de website. Een goede oplossing hiervoor was het bouwen op basis van het Bootstrap framework. Doordat wij zelf alle (last minute) wijzigingen doorvoerden, was er geen beheersysteem nodig.

Krachtige en stabiele achterkant

De website moest bezoekerspieken van meer dan 100.000 hits aankunnen. Om dit waar te maken, hebben we gekozen voor Amazon S3 hosting. Dit is een betrouwbaar stabiel platform dat wereldwijd gebruikt wordt door enterprise organisaties.

Naast deze sterke hosting, hebben we ook gebruik gemaakt van het Content Delivery Network (CDN). Dit betekent dat de content van de website verspreid stond over verschillende servers, wat zorgde voor een snelle laadtijd.

Samen aftellen naar de huldiging

De website staat vol nuttige informatie in de vorm van belangrijke regels, FAQ’s en een plattegrond van de binnenstad. Op de achtergrond speelt een video van HET moment en d.m.v. de geanimeerde countdown tellen we samen af naar de huldiging.

Meer over dit project?


Robbert

Robbert ten Horn
+31 (0)10 340 0769
robbert@rox.nl

Neem contact met ons op