Eens in de zoveel tijd is er werk nodig in je meterkast. Brinck Roll Out Services doet dit onderhoud in opdracht van verschillende leveranciers als Liander en Eneco. Brinck Roll Out Services heeft ROX gevraagd om een platform te bouwen waar huiseigenaren eenvoudig een afspraak kunnen plannen voor het verwisselen van hun slimme meter.

Uitdaging

Brinck heeft ROX gevraagd een platform te ontwikkelen waarop consumenten eenvoudig een afspraak kunnen inplannen voor de vervanging van hun (slimme) meter. De belangrijkste doelen hierbij waren verlaging van het aantal klachten, niet-thuis momenten en de druk op het customer support center.

Resultaat

  • Een stand-alone platform, met een (mobile first) flow die volledig gericht is op het maken en wijzigen van je werkafspraak.
  • White-label frontend aanpasbaar naar de branding van verschillende (energie)leveranciers voor sterke herkenbaarheid
  • Uitbreiding van de online self-service mogelijkheden

Gebruikersflow

Het platform bevat drie flows om elk type gebruiker te begeleiden naar het maken van een afspraak.

Minimaliseren workload

Door een uitgebreide self-service helpdesk wordt er minder contact opgenomen met de belcentrale.

Schaalbaarheid

In een paar simpele stappen kan een extra energieleverancier toegevoegd worden.

Verschillende ingangen

Ongeacht of de bezoeker binnen komt via een directe link in een brief, doorverwezen wordt door zijn/haar energieleverancier of gewoon de website vindt via Google; iedere bezoeker wordt op de juiste manier begeleid naar de afspraakmodule.

  • Liander
  • Eneco

Thema's

Brinck levert diensten voor verschillende energieleveranciers. Het platform is opgezet om met een paar aanpassingen een branded landingspagina te maken per leverancier.

Mobile first

Veel gebruikers bezoeken het platform voornamelijk vanaf mobiele devices. Daarom is er gebruik gemaakt van een mobile first aanpak om aan te sluiten bij deze meest voorkomende context.

Automatisering afspraken

Bezoekers worden stap voor stap geholpen met het inplannen van een afspraak, welke vervolgens automatisch in de planning van Brinck verschijnt. Alles zonder tussenkomst van een medewerker.

Custom CMS

Met de open source building blocks van Laravel is een tailor-made CMS opgezet dat gemakkelijk is in gebruik en lightning fast. In een handomdraai een nieuwe energieleverancier toegevoegd.

Planning tool

De planning tool PTI is geïntegreerd in de dagelijkse werkprocessen van Brinck, dus ook geïmplementeerd in het platform.

Meer over dit project?


Robbert ten Horn
+31 (0)10 340 0769
robbert@rox.nl

Neem contact met ons op