Voor PostNL ontwikkelde ROX een nieuwe webshop voor de verkoop van verse bloemen en planten in Oostenrijk, AusAmsterdam. In de webshop wordt een koppeling gemaakt met Flora@Home, een ander onderdeel van PostNL.

Flora@Home is een initiatief van PostNL waarmee webshops in staat gesteld worden om bloemen en planten te verkopen zonder eigen voorraad te hebben. Voor AusAmsterdam is een speciale koppeling gemaakt tussen WooCommerce en Flora@Home, welke de webshop van producten voorziet.

Briefing

De briefing vanuit PostNL voor dit project was kort maar krachtig: “Ontwikkel op korte termijn een webshop voor AusAmsterdam en realiseer een koppeling met Flora@Home voor de verkoop van bloemen en planten op de Oostenrijkse markt.”

Onze werkzaamheden

  • Maatwerk WooCommerce webshop
  • Custom API koppeling
  • Koppeling PostNL bezorgplugin
  • Technische zoekmachine optimalisatie

Strategie

AusAmsterdam is opgezet als pilot om de bruikbaarheid van PostNL’s nieuwe platform Flora@Home te testen. Om snel tot resultaat te komen is ervoor gekozen om een pilot op te zetten om de webshop en koppeling te testen.

Om de webshop snel te kunnen realiseren is er voor gekozen om gebruik te maken van een premium Wordpress template en dit maatwerk uit te bouwen. Zo combineren we de bestaande functionaliteiten van het template met maatwerk aanpassingen waardoor het project snel gerealiseerd kon worden.

API Koppeling

Flora@Home is een initiatief van PostNL waarmee webshops in staat gesteld worden om bloemen en planten te verkopen zonder eigen voorraad te hebben. Voor AusAmsterdam is een speciale koppeling gemaakt tussen WooCommerce en Flora@Home, welke de webshop van een inventaris voorziet.

Conversieoptimalisatie

Een hoge conversie was een belangrijke doelstelling voor dit project. We hebben er daarom vanaf de 1e fase rekening mee gehouden dat de webshop zo’n goed mogelijk moet converteren.

Door slimme keuzes te maken op het gebied van design en techniek wordt de bezoeker van Ausamsterdam.at begeleid naar het doen van een aankoop.

Campagnepagina's

Voor specifieke campagnes voor AusAmsterdam zijn er een aantal landingspagina’s gemaakt. Deze pagina’s dragen bij aan betere organische zoekresultaten en begeleiden bezoekers van de webshop door een verkoopfunnel.

Meer over dit project?

Robbert

Robbert ten Horn
+31 (0)10 340 0769
robbert@rox.nl

Vrijblijvende offerte aanvragen