Wij gaan in 9 verschillende blogs, de 9 webdesign trends van 2020 bespreken. Deze trends richten zich op een betere online experience. Deze week de trend SVG.

Mobile first is niet meer weg te denken uit onze huidige samenleving, SVG is hierbij een belangrijk middel. SVG’s draaien volledig om een consistente mobile performance. Bestandsindelingen, zoals GIF, PNG, GIF en andere videoformaten, kunnen namelijk voor problemen zorgen in het mobiele data verkeer. Dit is vooral van toepassing als er een databundel wordt gebruikt. Dit zorgt voor lange laadtijden en uiteenlopende kwaliteit.

 

Scaleble Vector Graphics

De oplossing is werken met SVG bestanden. Deze afbeeldingen schalen met de grootte van een scherm terwijl de kwaliteit van de originele afbeeldingen behouden blijft. SVG’s zijn geen pixels. Afbeeldingen zijn op deze manier dus haarscherp op alle devices. Dat is erg nuttig gezien de hoge resoluties van veel mobiele devices tegenwoordig. Hierdoor dragen SVG’s bij aan een kwalitatief betere gebruikerservaring voor mobiele bezoekers.


Mobile first

Mobile first legt de focus op de mobiele gebruiker. Dit is niet zo gek als je bedenkt dat we sinds 2017 meer op het internet surfen via de mobiel, dan via de desktop. Hier heeft Google slim op in gespeeld met het uitrollen van de mobile first index. Als gevolg hiervan wordt het cruciaal, dat de webdeveloper streeft naar een optimale web ervaring voor een breed scala aan apparaten.

Deze trend zal ongetwijfeld doorzetten de komende tijd. Een consistente mobile performance wordt de norm binnen onze samenleving.