In 2016 wordt het VN-verdrag inzake de rechten van personen met een handicap geratificeerd. Dit betekent dat digitale toegankelijkheid de norm wordt. Wacht niet op de wetgeving, maar zorg nu al voor een toegankelijke website of webapplicatie!

 

Voordelen van een toegankelijke website

Toegankelijke websites en webapplicaties zijn sneller, gemakkelijker aan te passen en beter vindbaar in zoekmachines. Ze zijn gebruiksvriendelijk voor alle gebruikers, inclusief ouderen en mensen met een functiebeperking. Dit levert al gauw 25% meer bezoekers op, die snel en zelfstandig de juiste informatie kunnen vinden en van uw diensten gebruik kunnen maken. Alleen maar voordelen dus.

ROX in het Toegankelijkheidsregister

Niet iedereen heeft de kennis om zelf een toegankelijke website of webapplicatie te bouwen. Daarvoor is er vanaf deze week het Toegankelijkheidsregister. Daarin zijn digitale dienstverleners opgenomen, die aantoonbaar toegankelijke diensten en producten kunnen leveren.

Het maken van een toegankelijke website is iets dat lang niet elk internetbureau kan realiseren. Het omvat strikte regels in zowel het ontwerp als de technische realisatie van het eindproduct. ROX heeft inmiddels veel ervaring op het gebied van webtoegankelijkheid, door onder andere onze projecten voor het Rijks ICT Dashboard en ICT Dashboard Den Haag. We zijn trots om onderdeel te zijn van de selecte groep bureau’s die zichzelf toegankelijke webbouwer mag noemen.

Het Toegankelijkheidsregister wordt beheerd door de Stichting Toegankelijkheidsregister, een initiatief van de Stichting drempelvrij.nl.

Benieuwd wat ROX voor uw project kan betekenen op het gebied van toegankelijkheid? Neem gerust contact met ons op. We leggen graag de mogelijkheden en impact aan u voor.

 

Voor meer informatie: www.toegankelijkheidsregister.nl
Onze case over het Rijks ICT Dashboard: www.rox.nl/projecten/rijks-ict-dashboard/