Het ontwerpen en implementeren van een redesign voor een van de grotere online drukkerijen in Nederland, dat is waar wij ons tot het einde van de zomer onder andere mee bezig mogen houden.

Wat VirtualPrinter uniek maakt ten opzichte van andere online drukkerijen, is dat ze een grote inhouse-drukkerij hebben. Ze vinden zowel de kwaliteit van hun werk als klantgerichtheid erg belangrijk. Buiten Nederland is VirtualPrinter actief in België, Duitsland en Engeland.

Dat wij degenen zijn die de website van VirtualPrinter een makeover mogen geven, zijn we natuurlijk erg trots op! Het nieuwe ontwerp zal de website fris en modern laten ogen en tegelijkertijd focussen op conversie. Daarnaast zullen we een uniek en gebruiksvriendelijk bestelproces ontwerpen en ontwikkelen voor het samenstellen en bestellen van het drukwerk. Dit bestelproces zal zo intuïtief mogelijk gemaakt worden door de toepassing van veel visuele elementen en interacties, in combinatie met technieken zoals Javascript, AJAX en CSS3. Om ook op mobiele apparaten de perfecte bestelervaring te kunnen bieden, zal de website responsive worden gemaakt.

De motor achter al deze grote vernieuwingen zal Magento zijn. Dit systeem is voor VirtualPrinter erg aantrekkelijk vanwege de lage opzetkosten, de flexibiliteit bij het toevoegen van nieuwe functionaliteit en het complete out-of-the-box beheer- en administratiesysteem.

Op dit moment zijn we druk bezig met de eerste designs. Houdt www.virtualprinter.nl in de gaten voor het resultaat!