In 9 verschillende blogs bespreken we de webdesign trends van 2020. Deze trends richten zich op een betere online experience. Deze week het CSS grid systeem.

Designers streven naar een optimale web ervaring voor een breed scala aan devices. Een CSS grid systeem is een middel om dit makkelijker te bereiken.


Hulpmiddel bij responsive design

Het CSS grid system is een belangrijke vooruitgang in de responsive design trend van dit moment. Het systeem geeft je de optie om de site in meerdere versies te presenteren, zodat deze past op het schermformaat van elke gebruiker. Je kiest er dus niet meer voor om enkel voor desktop of mobiel bezoek te ontwerpen. Het doel is om eenvoudig een ontwerp te implementeren dat op alle schermformaten dezelfde hoogwaardige ervaring levert. Het gevolg hiervan is een brede toepasbaarheid over veel verschillende devices.

Een CSS grid maakt het mogelijk om gemakkelijker een layout op te zetten aan de hand van rijen en kolommen en stelt de developer in staat om een website gemakkelijker responsive te maken.

Voor de eindgebruiker is dit verreweg een van de belangrijkste ontwerp trends van de afgelopen jaren! De trend speelt al een tijd en de verwachting is dat deze trend alleen nog maar groter zal worden.