Magento en WooCommerce zijn twee van de grootste platformen voor e-commerce. Wil je een webshop starten, dan zijn dit dé platformen waarop je online je producten kunt verkopen. Maar hoe weet je nu welk platform het meest geschikt is voor jouw webshop?

De keuze tussen Magento en WooCommerce is vergelijkbaar met de keuze voor een website of webapplicatie. Dus ook deze keuze begint met het vaststellen van je bedrijfsdoelen.

 

WooCommerce

WooCommerce is een plugin die in combinatie gebruikt wordt met het populaire WordPress. Binnen no time transformeer je je website in een e-commerce ruimte. Het WooCommerce platform is al meteen mooi vormgegeven, werkt eenvoudig en is gebruiksvriendelijk in gebruik.

Ook zijn er tal van mogelijkheden om je webshop volledig naar jouw wensen in te richten. Zo zijn er ontzettend veel gratis plugins beschikbaar waarmee je nieuwe functionaliteiten kunt toevoegen aan je webshop. Ook zijn er meer dan duizend betaalde plugins beschikbaar.

 

Magento

Magento wordt veelal gebruikt voor professionelere en zwaardere webshops. Vooral als er koppelingen met externe systemen nodig zijn, zoals boekhoudsystemen, voorraadbeheersystemen of kassasystemen. Daarnaast werkt Magento goed als de webshop bijvoorbeeld ook een fysieke winkel heeft.

Het Magento platform biedt een flinke dosis standaardfunctionaliteiten en is daarnaast uitermate geschikt voor maatwerk uitbreiding. Er zijn diverse plugins beschikbaar om extra functionaliteiten aan je webshop toe te voegen, maar deze zijn veelal betaald.

 

Lees hier ook ons blog over het verschil tussen een webapplicatie en website.

 

Jouw webshop met Magento of WooCommerce?

De keuze voor Magento of WooCommerce is afhankelijk van de functionaliteiten en koppelingen die nodig zijn voor je webshop en je toekomstplannen. Uiteraard speelt ook budget een rol. Bij WooCommerce ben je meer gelimiteerd aan functionaliteit en layout. Veel functionaliteiten die bij WooCommerce als plugin moeten worden geïnstalleerd, worden binnen Magento standaard geleverd.

Wil je experimenteren of zoek je een eenvoudige manier om online producten te verkopen, dan voldoet WooCommerce waarschijnlijk wel. Ook zijn de kosten van het onderhouden en doorontwikkelen van je WooCommerce webshop relatief laag.

Heb je te maken met een groot productvolume, hoge order volumes en wil je genoeg mogelijkheden hebben voor toekomstige uitbreiding dan is Magento geschikter. Het is een krachtig multi-stores platform en uitermate geschikt als je te maken hebt met een webshop in verschillende talen en meerdere valuta. Naast alle voordelen vraagt Magento wel om een aanzienlijke investering, voor zowel implementatie als webhosting.

 

3 tips voor je webshop

Wil jij ook een webshop opzetten of je huidige webshop vernieuwen? Met deze drie tips helpen we je op weg:

  1. Breng in kaart welke producten je wilt verkopen en welke variabelen daarin mogelijk zijn. Sommige producten zijn complexer dan anderen en dat stelt andere eisen aan de techniek. Zo is een voetbal iets anders dan een kledingstuk in verschillende kleuren en maten.
  2. Bepaal wat je minimaal in de eerste versie van je webshop terug wilt zien aan functionaliteit en design, een zogenaamd minimum viable product (MVP). Na lancering van een digitaal product kunnen je pas echt meten hoe het aanslaat bij de doelgroep. Op basis daarvan bepaal je wat er anders of beter kan.
  3. Formuleer een toekomstvisie voor je webshop. Stel dat je webshop na lancering goed loopt, welke doorontwikkeling verwacht je daarna? En waar wil je over drie jaar staan?

 

Wil je graag een professionele WooCommerce of Magento webshop laten bouwen? ROX helpt je daar graag bij.

ROX is gespecialiseerd in het maken van webshops, websites en webapps. Slim maatwerk staat hierbij centraal, want dat is wat klanten écht verder helpt. Alle onze designs en oplossingen zijn pixel-perfect!

Wil jij ook graag een webshop van ROX? Neem dan vandaag nog contact op om de mogelijkheden te bespreken.