Het ICT Dashboard Den Haag is een website die zowel intern als extern de doelen en statussen van alle ICT-projecten binnen de gemeente Den Haag weergeeft. De gemeente kreeg een nieuwe huisstijl en dus werd het voor het ICT Dashboard ook tijd voor vernieuwing. Niet alleen de stijl zou veranderen, de website zou ook geheel drempelvrij en responsive worden.

De nieuwe stijl
Het nieuwe design voor het ICT Dashboard Den Haag is gebaseerd op de nieuwe huisstijl van de gemeente Den Haag. Hiermee waren wij de eerste die deze nieuwe huisstijl mochten toepassen op een externe website. De website is met de nieuwe stijl een stuk frisser en moderner en past weer helemaal bij de gemeente.

De achterkant
Om niet alleen de voorkant, maar ook de achterkant een opfrisbeurt te geven, is de website volledig opnieuw opgebouwd. De vernieuwing van het ICT Dashboard is in samenwerking gegaan met Fortes Solutions. De website is gekoppeld aan hun Principal Toolbox, waarmee de inhoud wordt beheerd. Deze inhoud wordt vervolgens door de website opgehaald en op de juiste pagina’s getoond. De website geeft dus een puur een weergave van wat er in de Principal Toolbox ingevoerd wordt.

Het ICT Dashboard is ook helemaal responsive gemaakt. Dit is erg handig bij bijvoorbeeld vergaderingen, omdat alle projecten nu ook op tablet en mobiel bekeken kunnen worden.

Drempelvrij
Naast dat het ICT dashboard toegankelijk is op alle apparaten, is het ook toegankelijk voor alle mensen. De website is namelijk geheel drempelvrij gemaakt. Dit betekent dat we de website op het hoogste niveau van de webrichtlijnen hebben ontworpen en ontwikkeld. Op deze manier kunnen ook mensen met een bepaalde handicap de website goed gebruiken. Voor o.a. gemeenten, waterschappen, provincies en organisaties van de rijksoverheid die vallen onder ministeriële verantwoordelijkheid, is het toepassen van deze richtlijnen verplicht. Eerder maakten wij op basis hiervan ook het Rijks ICT Dashboard.

Het ICT Dashboard Den Haag staat inmiddels online op www.ictdashboarddenhaag.nl. Bekijk de website ook eens op je mobiel of tablet voor de responsive ervaring.