Als je een toegankelijke website wilt die aan alle succescriteria en richtlijnen voldoet die door de overheid zijn opgesteld, dan moet je website ook ‘robuust’ zijn. Robuustheid is misschien wel één van de meest lastige principes, aangezien het behoorlijk technisch is. Overleg daarom ook zeker met de front- en/of back-end developer hoe je kunt zorgen voor een robuuste website.

Al eerder heb je kunnen lezen wat de voordelen zijn van een toegankelijke website en op welke manier je ervoor zorgt dat je website ‘waarneembaar’ is, ‘bedienbaar’ is en ‘begrijpelijk’ is. Maar hoe zorg je er nu voor dat je website ‘robuust’ is?

 

Wat is een ‘robuuste’ website?

Bij de robuustheid van je website wordt het behoorlijk technisch. Het gaat er vooral om dat de html-code van je website correct is. Goede html-code zorgt ervoor dat browsers deze kan ‘lezen’ en correct kan weergeven.

Er is niets zo vervelend als een website die niet goed wordt weergegeven of waarbij functionaliteiten ontbreken.

 

Verbeter de robuustheid van je website

Zo zorg je dat je website robuust is:

  1. Zorg dat de html-code van je website correct is. Zo kunnen browsers en andere hulpprogramma’s de code lezen.
  2. Ook moet je content dermate ‘robuust’ zijn dat het goed verwerkt, begrepen en getoond kan worden door verschillende browsers en hulpapparatuur, zoals brailleleesregels en screenreaders.
  3. Uiteraard zorg je dat je code niet vol zit met fouten waardoor juiste weergave en gebruik verhinderen.

 

Tips om vandaag nog aan de slag te gaan met robuustheid

  1. Doe een eerste check om te checken of je website robuust is. Deze check geeft een goede eerste indicatie.
  2. De robuustheid van je website verbeteren is erg lastig. Vraag daarom hulp aan je huidige ontwikkelaar. Kom je er nog niet uit, neem dan gerust contact op met ROX.
  3. Wil je weten of jouw website al op orde is, vraag dan een gratis toegankelijkheidsscan aan. ROX helpt je graag om de verbeterpunten uit de quickscan door te voeren. Zo ligt een toegankelijke website binnen handbereik.

 

ROX is op de hoogte van de laatste WCAG 2.0 Richtlijnen en heeft hier veel ervaring in met projecten voor onder andere Rijksoverheid, MKB Nederland en Dopingautoriteit.

 

Wil jij ook graag dat al jouw online oplossingen veilig zijn en aan wet- en regelgeving voldoen? Neem dan vandaag nog contact op om de mogelijkheden te bespreken.

ROX is gespecialiseerd in veilige, online oplossingen voor zowel grote corporates als lokale ondernemers. Slim maatwerk staat hierbij centraal want dat is wat klanten écht verder helpt. Al onze designs en oplossingen zijn pixel-perfect!