ROX is verantwoordelijk voor het platform waarmee Heijmans Vastgoed jaarlijks ruim 50 projectwebsites laat ontwikkelen! Dankzij ons maat gemaakte platform kan Heijmans supersnel unieke projectwebsites ontwikkelen. 

Heijmans is een beursgenoteerde onderneming in vastgoed, bouw, infra- en installatietechniek. Heijmans realiseert uiteenlopende vastgoedprojecten door heel Nederland, van rijtjeshuizen tot penthouses.

Heijmans heeft ROX gevraagd een duurzaam uniform proces te ontwikkelen rondom het opzetten, onderhouden en optimaliseren van nieuwe projectwebsites. De project websites worden door verschillende externe leveranciers ontwikkeld. Met als gevolg een enorme wildgroei aan processen en oplossingen, lange doorlooptijden, hoge kosten en beperkte kwaliteit. En dat terwijl functionaliteit, flow en content van de websites doorgaans vergelijkbaar zijn.

Dankzij digitale transformatie van verschillende processen staat er nu één krachtig framework voor website ontwikkeling. De resultaten zijn veelbelovend! Er is een sterk verminderde doorlooptijd van vier weken, naar live in slechts drie dagen. Gemiddeld is er per website een kosten besparing van 80%. Daarnaast is er een enorme tijdsbesparing  voor de marketingafdeling van Heijmans door de gestandaardiseerde en gedigitaliseerde processen.

Bram Boterman, eCommerce manager van Heijmans: ‘’Niet alleen een mooi resultaat, maar ook een goed proces en fijne samenwerking!”


Het platform is ontwikkeld in WordPress. Zo kunnen andere webontwikkelaars ook eenvoudig websites met dit platform opzetten. Er zijn verschillende features die dit mogelijk maken. Zo is de huisstijl volledig aanpasbaar, is er een ‘drag and drop’ editor om eenvoudig pagina’s samen te stellen, koppelingen zijn klaar voor actie, een kavelkaart editor en een formulier bouwer.

Doordat learnings uit alle projectwebsites centraal worden toegepast in het template, ontstaat er een hoger kwaliteitsniveau. Dit template is voor Heijmans op maat gemaakt.