In 9 verschillende blogs bespreken we de webdesign trends van 2020. Deze trends richten zich op een betere online experience. Deze week de trend felle kleuren.

 

De IPS- technologie

Tegenwoordig maken steeds meer apparaatschermen gebruik van de In-Plane Switching (IPS)-technologie. Je zou dit kunnen zien als een verbeterde variant van de LCD-techniek. Deze techniek maakt het mogelijk om de felle kleuren van het design prachtig weer te geven op het scherm. Daarnaast zijn er geen kleurveranderingen als de kijkhoek veranderd en isde hoek waarmee je het scherm goed kan zien een stuk groter. Als gevolg hiervan worden IPS-schermen steeds populairder bij consumenten. De kans is groot dat je zelfs al een IPS-beeldscherm gebruikt!


Waarom felle kleuren?

Felle kleuren vallen op en zullen we dus eerder onthouden. Kies bij het webdesign voor een gedurfde of oververzadigdekleur! Zo val je op tussen alle concurrenten en kan je een gedurfde, excentrieke persoonlijkheid laten zien.


Vrouwen en mannen reageren anders op kleuren

Mannen voelen zich over het algemeen meer aangetrokken tot felle kleuren, terwijl vrouwen de voorkeur geven aan zachtere kleuren. Dit is dus ook iets waar je, afhankelijk van je doelgroep, op in kan spelen als webdesigner.