Vanaf 1 juli 2018 is de wet gelijke behandeling op grond van handicap of chronische ziekte in werking getreden. Dit houdt in dat alle websites van (semi-)overheidsinstellingen vanaf 23 september 2019 toegankelijk moeten zijn. Voor veel mensen zijn toegankelijkheid en deze nog onbekend maar met de inwerkingtreding van deze wet begint het steeds actueler te worden. In de aankomende blogs vertellen we je onder andere wat toegankelijkheid allemaal inhoudt, voor wie het is, wat de voordelen zijn en hoe je eraan kunt voldoen.

In deze blog gaan we in op wat het kost om je website toegankelijk te maken of om een nieuwe toegankelijke website te maken.

De voordelen van een toegankelijke website

Een toegankelijke website biedt een hoop voordelen. Je zorgt ervoor dat bezoekers en goede ervaring hebben op je website en dat ze alle content kunnen lezen. Daarnaast biedt een toegankelijke website nog een hoop andere voordelen. Hieronder noemen we de belangrijkste.

Groter bereik

Met een toegankelijke website bereik je niet alleen mensen met een auditieve of visuele beperking maar ook ouderen of mensen die kleurenblind zijn. Mensen die de Nederlandse taal niet als hun moedertaal hebben doen ook hun voordeel bij een toegankelijke website.

Betere vindbaarheid

Een toegankelijke website zorgt voor betere zoekresultaten in Google. Dit komt omdat Google een toegankelijke website beter kan indexeren. Net als mensen met een visuele beperking is ook Google blind. De content die op je website staat moet dus goed door Google op een andere manier gelezen kunnen worden.

Snellere laadtijden

Een goede technische setup zorgt, als onderdeel van Webtoegankelijkheid,  ervoor dat jouw bezoekers sneller je website kunnen bekijken. Naast dat snellere laadtijden bijdragen aan een betere gebruikerservaring zorgt dit er ook voor dat je website beter gevonden wordt in Google.

Gebruiksvriendelijker

Een toegankelijke website is bruikbaar op elk apparaat. Van mobiel tot screenreader en van computer tot brailleleesregel. We maken je website volledig responsive en dat draagt bij aan een betere gebruiksvriendelijkheid.

Daarnaast zorgt een website die voldoet aan webrichtlijnen voor betere technische prestaties, een langere levensduur van je website, tevreden bezoekers en versterkt het je imago doordat je website wordt voorzien van het Waarmerk Drempelvrij.

Meer weten over webtoegankelijkheid?

Stel ons je vraag

Meer uit deze serie

Tips voor een ‘begrijpelijke’ website

 Wanneer we het hebben over een begrijpelijke website, dan gaat het over richtlijnen voor de leesbaarheid en het…

Zo maak je een ‘bedienbare’ website

Vanaf 23 september 2019 zijn (semi-)overheidsinstellingen wettelijk verplicht hun website toegankelijk te maken.…

Zo zorg je dat je website ‘waarneembaar’ is

Vanaf 23 september 2019 is webtoegankelijkheid voor (semi-)overheidsinstellingen wettelijk verplicht. De overheid heeft…

onze projecten  

We werken voor klanten als WNF, Rijksoverheid, Vodafone en Gemeente Rotterdam.

leer ons kennen  

Wij zijn een jong en groeiend internetbureau uit hartje Rotterdam.

vragen, advies of kennismaken?

Neem contact met ons op