Vanaf 1 juli 2018 is de wet gelijke behandeling op grond van handicap of chronische ziekte in werking getreden. Dit houdt in dat alle websites van (semi-)overheidsinstellingen vanaf 23 september 2019 toegankelijk moeten zijn. Voor veel mensen zijn toegankelijkheid en deze nog onbekend maar met de inwerkingtreding van deze wet begint het steeds actueler te worden. In de aankomende blogs vertellen we je onder andere wat toegankelijkheid allemaal inhoudt, voor wie het is, wat de voordelen zijn en hoe je eraan kunt voldoen.

In deze blog gaan we in op wat het kost om je website toegankelijk te maken of om een nieuwe toegankelijke website te maken.

Wat kost een toegankelijke website?

De kosten voor het drempelvrij maken van je website zijn van meerdere factoren afhankelijk. Zoals je gewenste niveau (WCAG) van toegankelijkheid en of we een bestaande of nieuwe website drempelvrij maken.

Wel is het zo dat de aanvullende kosten voor het drempelvrij maken van je website minimaal zijn bij de ontwikkeling van een nieuwe website. We kunnen er dan namelijk vanaf moment één rekening houden met een goede toegankelijkheid.

Vrijblijvend advies?

Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Of wil je een globale inschatting wat het zou kosten om jouw huidige of nieuwe website toegankelijk te maken? We gaan graag met je in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Neem contact met ons op.

Meer weten over webtoegankelijkheid?

Stel ons je vraag

Meer uit deze serie

Tips voor een ‘begrijpelijke’ website

 Wanneer we het hebben over een begrijpelijke website, dan gaat het over richtlijnen voor de leesbaarheid en het…

Zo maak je een ‘bedienbare’ website

Vanaf 23 september 2019 zijn (semi-)overheidsinstellingen wettelijk verplicht hun website toegankelijk te maken.…

Zo zorg je dat je website ‘waarneembaar’ is

Vanaf 23 september 2019 is webtoegankelijkheid voor (semi-)overheidsinstellingen wettelijk verplicht. De overheid heeft…

onze projecten  

We werken voor klanten als WNF, Rijksoverheid, Vodafone en Gemeente Rotterdam.

leer ons kennen  

Wij zijn een jong en groeiend internetbureau uit hartje Rotterdam.

vragen, advies of kennismaken?

Neem contact met ons op