Met 14 kantoren wereldwijd biedt Spring Global Mail internationale post-, pakket- en retourservices aan bedrijven. Spring Global Mail was toe aan een frisse en moderne website. Een website die goed beheerbaar zou zijn een een betere gebruikservaring zou bieden. Binnen 8 weken gingen we van kickoff naar live-gang en ontwierpen en ontwikkelden wij de nieuwe corporate website van Spring Global Mail.

Het ontwerp is gebaseerd op de huisstijl van Spring Global Mail. Omdat hierin voor online gebruik weinig beschreven stond hebben tijdens het ontwerpproces de grenzen van de huisstijl proberen op te zoeken.

De nieuwe overzichtelijke navigatiestructuur maakt het voor de gebruiker makkelijk om snel de juiste weg op de website te vinden. Om dit op ieder gebruiksmoment mogelijk te maken, hebben we de website responsive gemaakt. Of de site nu op smartphone, tablet of desktop wordt bekeken, alle functionaliteiten zijn optimaal te gebruiken. Dit geldt dus ook voor de twee Track & Trace integraties die we hebben gerealiseerd.

Omdat Spring Global Mail internationaal actief is, hebben we de site in zeven verschillende talen ontwikkeld. Ook de bezoekers uit Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Rusland en Nederland kunnen nu de website in hun eigen taal bekijken. Het Drupal CMS biedt hierin extra ondersteuning vanwege de flexibiliteit van het systeem bij het vertalen van content.

Hoewel de website al online staat, is dit pas het begin. De komende tijd monitoren we de website in samenwerking met Spring Global Mail om zo verbeteringen toe te passen en de website verder door te ontwikkelen.